Reminder Arie Groeneveltlezing op maandag 21 februari

18 februari 2022

Reminder Arie Groeneveltlezing op maandag 21 februari

Op maandag 21 februari organiseert de PvdA Houten de 11e  Arie Groeneveltlezing in Theater Aan de Slinger in Houten. Het thema van de lezing is ‘Europa en linkse samenwerking‘. De lezing wordt verzorgd door Kati Piri, lid van de Tweede Kamer voor de PvdA, daarvoor was ze lid van het Europese Parlement voor de PvdA en bekend van haar kritische rapporten over o.a. Turkije. Haar referent is  Bas Eickhout, Europees Parlementslid voor Groen Links en vice-voorzitter van de Europese Groenen.

Door de versoepeling van de coronamaatregelen kan de lezing live in de theaterzaal plaatsvinden. Er is plek voor 90 mensen! De inloop is vanaf 19.30 uur. De lezing start om 20.00 uur en de avond eindigt om 22.00 uur  (locatie Theater Aan de Slinger, Slinger 40, Houten).

De entree is natuurlijk gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden. Denk er wel aan je QR bewijs mee te nemen!

Kati neemt ons mee in haar visie over Europese samenwerking en gaat daarover in gesprek met Bas. Zij zal in gaan op haar stelling waarom Nederland in haar ogen een voortrekkersrol in Europa kan spelen op het gebied van de rechtsstaat en mensenrechten, de wereld na corona en op het gebied van klimaat.

Kati en Bas zullen ook ingaan op linkse samenwerking en wat die daarin kan betekenen. Moeten we over fundamentele verschillen tussen linkse partijen heen stappen? Of is het alleen een middel om de concurrentie op links te beteugelen? Wat zijn de electorale gevolgen? Kunnen we het verschil alleen maken met  linkse samenwerking: op gemeentelijk, landelijk of Europees niveau?

Na de lezing is er gelegenheid om met Kati en Bas en met elkaar in gesprek te gaan. Na afloop kunnen we onder het genot van een drankje nog napraten.

Iedereen met belangstelling voor Europa en linkse samenwerking is van harte welkom.
Dus hoort zegt het voort!