GroenLinks en Partij van de Arbeid blij met herstart proces Houten Hub

19 maart 2024

Het college hervat, na een pauze van enkele maanden, het proces tot de oprichting van een Houten Hub voor de opvang van vluchtelingen en huisvesting voor spoedzoekers en maatschappelijke organisaties. Dat is goed nieuws. De opvangcrisis in Nederland blijft immers zeer urgent en het is hoog tijd dat Houten hierin haar steentje bijdraagt.

Houten Hub

In de afgelopen maanden is er intensief geparticipeerd en heeft het college de onderwerpen die extra aandacht nodig hebben scherp in beeld gekregen. In een uitgebreide raadsinformatiebrief wordt het proces tot nu toe geëvalueerd en een voorstel gedaan voor het vervolg.

GroenLinks raadslid Jane Lobbrecht; “Ik ben blij met de zorgvuldigheid van het proces en dat het college, net als wij,gelooft in de kracht van Houten om dit plan tot een succes te maken.”

Anneke Dubbink, raadslid PvdA: “Ook zijn we tevreden dat het college bij de sterke combinatie van de Houtense aanpak blijft door in dit plan op één locatie 175 vluchtelingen op te vangen samen met 150 spoedzoekers en 3 maatschappelijke organisaties.”

De komende periode gaan we graag in gesprek, met inwoners en college, over vragen en zorgen. Zodat we samen zo spoedig mogelijk een start kunnen maken met de beoogde opvang waardoor we gemeentes kunnen ontlasten die nu een onevenredig aandeel in de vluchtelingenopvang dragen en nieuwkomers hier een warm thuis kunnen gaan bieden.