De PvdA durft te dromen!

Door Arnold Biesheuvel op 2 maart 2018

Wat zou dat mooi zijn: een cultuurplein, een boulevard, waar cultuur en educatie samen komen. Waar je een krantje leest aan de leestafel, met boekenvrienden een boek bespreekt in het literaire café. Waar je na een voorstelling in het theater nog wat napraat. Waar je leerlingen bezig ziet met een profielwerkstuk, waar nieuwkomers de Nederlandse taal leren. En waar ouderen een cursus cybersecurity volgen. Of gewoon waar voorbijgangers van het station en Het Rond op weg zijn naar de muziekschool, de sporthal of De Heemlanden.

U begrijpt het al, ik heb het over De Slinger, het gebied tussen het stadhuis en het theater. Nu nog vooral een onbestemd gebied, waar je tegen de achterkant van de bibliotheek (Het Huis van Houten) aankijkt en waar de DROOMCIRKEL voor het voormalige politiebureau er een beetje verloren bijligt. Het zou toch prachtig zijn als op die plaats een overdekte boulevard, een cultuurplein wordt gemaakt. Wij als PvdA Houten durven daarover te dromen. Hoewel… dromen? Wij zullen er de komende vier jaar alles aan doen om deze droom uit te laten komen.

En de plek heeft nog meer te bieden; boven de boulevard verschijnt een woontoren. Nu eens geen knullig torentje, maar een echte ‘landmark’. En natuurlijk moet die woontoren vooral voor ouderen geschikt zijn, moeten de appartementen levensloopbestendig worden uitgevoerd. Stel je voor: vanuit je appartement via de lift, via de boulevard, direct bij het station, bij de winkels op Het Rond. En op die boulevard vind je ook nog de ontmoeting met je medebewoners, andere Houtenaren ontmoeten en misschien wel die leerlingen van De Heemlanden helpen met hun profielwerkstuk.

Ik, Arnold Biesheuvel, ben nummer 3 van de kandidatenlijst van de PvdA. En ik durf te dromen. U ook?

Arnold Biesheuvel

Arnold Biesheuvel

Ik ben Arnold, 73 jaar en sinds 1984 woon ik al in Houten. Ik woon in de wijk de Houten. Als actief lid van de PvdA ben ik vanaf het begin betrokken bij Houten. Van 1988 tot 1992 en van 2014 – 2018 ben ik lid van de gemeenteraad geweest. De PvdA heeft er in

Meer over Arnold Biesheuvel