Door op 12 maart 2014

Nummer 6 op de lijst, Jurriaan van den Bol stelt zich voor

Wie ben je, wat doe je?

Jurriaan van den Bol, 28 jaar. Geboren en opgegroeid in Houten. Ik studeer Politicologie in Amsterdam en momenteel ben ik bezig met een stage bij het landelijk campagneteam van de PvdA. In mijn vrije tijd ga ik vaak wielrennen en trek ik er graag op uit met mijn vriendin en vrienden.

Welk boek ligt er op je nachtkastje?

Op dit moment de biografie van Nelson Mandela: De lange weg naar vrijheid.

Wat is je favoriete plek in Houten?

Binnen de Rondweg geniet ik van de sfeer op het Oude Dorp op een mooie zomeravond. Daarnaast vind ik het heerlijk om op de racefiets door het park Nieuw Wulven te fietsen.

Welk lied zing je onder de douche?

Welk lied niet? Meestal een combinatie van Eye of the Tiger, iets van Guus Meeuwis en Queen. Ik hou het dan ook bij zingen onder de douche.

Welke Houtenaar zou jij graag eens in het zonnetje zetten?

Ik heb veel respect voor alle Houtenaren die zich dagelijks inzetten op de vele (sport)verenigingen die Houten rijk is. Zonder deze vrijwilligers kunnen deze verenigingen niet bestaan, en daarom mogen zij van mij extra in het zonnetje gezet worden.

Hoe wil jij het verschil maken in Houten?

Door mij kandidaat te stellen voor de Gemeenteraad wil ik de Houtense jongeren een stem geven en betrekken in de besluitvorming. Hoewel Houten al een prachtige plek is om te wonen, kan Houten nog bruisender en moet er nog meer ruimte zijn voor lokale initiatieven die bijdragen aan een levendiger Houten. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij.