Door Anneke Dubbink op 7 maart 2016

Mooie kans voor GezinsKring ’t Huys in Houten!

Soms bieden zaken die ogenschijnlijk niets met elkaar van doen hebben, prachtige kansen. Zo kan GezinsKring ‘t Huys uit Houten mogelijk een lang gekoesterde droom verwezenlijken nu de gemeente Houten onlangs het Lunet aan de Snel heeft gekocht.
De gemeente Houten is al enkele jaren bezig om op het Eiland van Schalkwijk een nieuwe bestemming te vinden voor de prachtige forten in het Linieland. Onlangs heeft de raad van Houten besloten om één van die rijksmonumenten te kopen zodat deze weer toegankelijk worden voor publiek. Straks kunnen we als inwoner van Houten straks weer genieten van een prachtig verdedigingswerk, een Lunet, dat een mooie nieuwe bestemming krijgt.
Het toeval wil dat bij dit rijksmonument, óók de koop van een woonhuis, inbegrepen is. Voor dat woonhuis, vlakbij het monument, is nog geen bestemming. Het toeval is óók dat Miriam en Frans Erlings al een tijdje op zoek zijn naar een huis voor de bijzondere kinderen die zij opvangen in hun gezinshuis. Miriam en Frans wonen en werken al ruim 15 jaar als gezinshuisouders in Houten en op dit moment wonen 6 kinderen bij hun. De veelal heel jonge kinderen hebben dan al een heftige periode in hun leven meegemaakt en vaak al op meerdere plekken gewoond. De ervaring van Miriam en Frans is dat deze kinderen letterlijk de ruimte nodig hebben om te groeien. Daarom zochten zij een huurhuis buitenaf, maar wel dichtbij Houten. Anneke Dubbink, raadslid van de PvdA Houten wist van deze wens en attendeerde zowel de wethouder Herman Geerdes als ook Miriam en Frans.
De wethouder gaat binnenkort in gesprek met Miriam en Frans om te kijken of hun droom werkelijkheid kan worden. De bedoeling is dat het onderdeel van hun Gezinshuis-Plus project wordt, dat wil zeggen dat de kinderen waar nodig meer individuele mogelijkheden krijgen, zowel in wonen, onderwijs als in vrije tijd. Wonen en onderwijs (lesruimte waar individueel les gegeven wordt onder supervisie van het speciaal onderwijs) is al gerealiseerd. Een plek waar begeleiders aanwezig zijn die kennis hebben van de problematiek van deze kinderen en waar ze invulling leren geven aan hun vrije tijd wordt gezocht! Dit huis biedt een prachtige plek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen in de tuin of een paar dagen kunnen logeren. Zaken die voor veel kinderen ‘gewoon’ zijn, maar voor deze kinderen is leren, spelen, logeren iets wat ze moeten leren. Het uiteindelijke doel is om hen weer kind te laten zijn en die daarna hun weg gaan vinden in onze samenleving. Tevens geeft deze plek ook de mogelijkheid aan andere kinderen uit Houten die een extra oog, oor of hand nodig hebben bij het spelen.
De PvdA Houten hoopt dat de wethouder snel om tafel gaat zitten met Miriam en Frans om deze mooie kans te verzilveren.

Anneke Dubbink

Anneke Dubbink

‘De PvdA is van en voor positieve mensen. We lopen niet weg als het lastig wordt.’ Met overtuiging, vol enthousiasme en trots ben ik lijsttrekker van de PvdA in Houten. Ik woon ruim twintig jaar met veel plezier in De Slagen, samen met man en zoon. Ik werk als zelfstandig organisatieadviseur. Sinds 2010 ben ik

Meer over Anneke Dubbink