Door André van Loon op 7 april 2015

Goed nieuws over de oostelijke aansluiting Houten-A12!

In het weekend van 18 en 19 april 2015 zal de nieuwe verbindingsweg van Houten op de A12 bij Bunnik worden geopend. Deze nieuwe aansluiting regelt het verkeer van en naar Utrecht. Maar nu is er ook goed nieuws voor inwoners die voor hun woon- en werk richting Zeist en Arnhem moeten. De gemeente Houten heeft via een collegebrief kenbaar gemaakt dat Houten ook in oostelijke richting de A12 een directe aansluiting komt. Het gaat hier om een oprit naar het oosten. Er is helaas nog geen groen licht om een afrit vanuit het oosten te realiseren. Automobilisten die vanuit het oosten naar Houten willen zullen nog wel over de huidige wegen door dit buitengebied moeten rijden.
Het goede nieuws is dat naast de op- en afrit naar het westen en de oprit naar het oosten, Houten een stuk beter wordt ontsloten. Er komt dat minder sluipverkeer in het buitengebied en de provinciale wegen worden minder belast. Het is belangrijk dat het besluit over de oostelijke oprit nu genomen is. De PvdA heeft ook altijd aangedrongen op deze duidelijkheid. We moeten aan de andere kant nog wel even geduld hebben. Zo’n aansluiting ligt er niet van de één op de andere dag. De planning is dat de oostelijke aansluiting in 2021 klaar is. Dan gaat de vlag weer uit, net als straks voor de westelijke aansluiting op de A12.

André van Loon

André van Loon

‘Bij de PvdA heeft solidariteit betekenis.’ Als medewerker van een van de ministeries in Den Haag zie ik van twee kanten de taken waar de gemeente mee te maken heeft. Als vader van twee volwassen kinderen voel ik me nauw betrokken bij wat we als gemeente kunnen betekenen voor jonge kinderen en opgroeiende pubers. Als

Meer over André van Loon