Door Anneke Dubbink op 18 februari 2019

Arie Groeneveltlezing: Duurzaamheid

Op maandagavond 4 maart 2019 organiseert PvdA Houten de 8e Arie Groeneveltlezing in Theater Aan de Slinger in Houten. Het thema van de lezing is ‘Duurzaamheid: de energietransitie raakt iedereen’.

Vanaf 2012 organiseert de PvdA-afdeling Houten de Arie Groeneveltlezing. De lezingen zijn een eerbetoon aan Arie Groenevelt (1927-2017), voormalig prominent lid van de afdeling Houten en voormalig FNV-vakbondsleider.

De lezing wordt verzorgd door prof. dr. J. Jonker (Radboud Universiteit Nijmegen). Jan Jonker neemt ons mee in zijn visie op de energietransitie in relatie tot duurzaamheid en het belang van betrokkenheid van burgers bij de transitie.
De energietransitie raakt ons allemaal. We weten allemaal dat burgers betrokken moeten worden om het tot een duurzaam succes te maken. De vraag is alleen hoe. Veel maatregelen in het klimaatakkoord zullen gevolgen hebben voor burgers en organisaties. Hun wensen en zorgen moeten daarom op overtuigende wijze worden meegewogen in de keuzes die gedurende de hele periode van de transitie worden gemaakt, zowel op regionaal niveau en op lokaal niveau als in relatie tot keuzes die raken aan een eigen bedrijf, huis en de directe leefomgeving.

Na de inleidende lezing is er een forumdiscussie en gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over wat er voor nodig om burgers en lokale organisaties niet alleen betrokken te laten voelen, maar het ook daadwerkelijk te zijn. Aan de forumdiscussie nemen deel: William Moorlag, Tweede Kamerlid van de PvdA; Jeroen Pepers, directeur Aedes Vereniging van woningcoöperaties; Jan Jonker, hoogleraar duurzaam ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Roel Woudstra, Manager Energiebesparing / Buurkracht.
De discussie zal worden geleid door Anneke Dubbink, fractievoorzitter PvdA Houten.

Iedereen met belangstelling voor de energietransitie en de rol van burgers is van harte welkom.
De entree is gratis. De inloop is vanaf 19.30 uur. De lezing start om 20.00 uur en de forumdiscussie eindigt om 22.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten (locatie Theater Aan de Slinger, Slinger 40, Houten).

Vragen? Neem contact met ons op via [email protected]

Anneke Dubbink

Anneke Dubbink

Houten is een fijne plek om te wonen: woonwijken met veel groen, scholen, winkels, een theater en sportvoorzieningen, grote betrokkenheid en gemeenschapszin. Maar we staan voor grote uitdagingen. Al jaren worden er te weinig betaalbare (huur)woningen gebouwd in Houten. Jongeren, ouderen en starters vissen achter het net. Dat wil de PvdA veranderen. Daar zet ik

Meer over Anneke Dubbink