De PvdA en ouderen in Houten

Door Arnold Biesheuvel op 31 januari 2018

Laat ik voorop stellen, dat de PvdA ouderen benadert als een groep verstandige en zelfstandige mensen, die even divers is als welke leeftijdsgroep dan ook. Sterker nog, ons vrijwilligerswerk in Houten steunt voor een groot deel op de tomeloze inzet van ouderen en ze zijn daarmee onmisbaar voor onze samenleving.

Maar we moeten reëel zijn, soms kan het ouder worden ook tot kleine of grote ongemakken leiden. Om in die gevallen de zelfredzaamheid van ouderen zoveel mogelijk te behouden zal de PvdA er alles aan doen om wat mogelijk is binnen Houten in te zetten.

Neem het verlies aan mobiliteit, dat door veel ouderen wordt ervaren. Het inzetten van e-cars door vrijwilligers voor het vervoer binnen de rondweg is ook en vooral voor ouderen een reuze hulpmiddel, niet alleen voor het vervoer, maar ook om deel te kunnen blijven nemen aan de samenleving. PvdA-lid Koos Bloemheuvel is één van de vrijwilligers van de Stichting Duurzaam Vervoer Houten , die de electro-car bemensen. Koos: “Het allermooiste van dit werk is dat je zo ook ouderen onder de mensen kan brengen en daarmee een bijdrage kan leveren aan het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen. Ook mensen met een lichtte beperking kunnen overigens gebruik maken van dit duurzame vervoer.” Op 23 januari heeft de gemeenteraad, uiteraard door de PvdA van harte ondersteund, een tweede electro-car geschonken.

Maar ook wanneer de ongemakken groter worden en er zorg en ondersteuning nodig is, wil de PvdA alles op alles zetten om die zorg en ondersteuning beschikbaar en toegankelijk te houden. Mantelzorgers zijn daarbij van onschatbare waarde en met de door PvdA-wethouder ingevoerde jaarlijkse Dag van de Mantelzorg toont de gemeente haar dankbaarheid en die dag moet volgens de PvdA dan ook een traditie worden. Maar ook door te zorgen voor dagopvang en respijtzorg om de zorg te ontlasten, praktische en emotionele hulp door training over de omgang met dementie. Overigens, het initiatief van de PvdA om van Houten een dementievriendelijke gemeenschap te maken, heeft veel opgeleverd, maar moet nog wel worden onderhouden.

Bij dit alles spelen vrijwilligers een onschatbare rol en daar zijn er veel, heel veel, van in Houten. Ons PvdA-lid Koos Bloemheuvel, die ik hiervoor het woord gaf is er zo één. Zijn inzet als vrijwilliger die de electro-car bemensen sluit mooi aan op de “hand en span diensten” die hij doet voor de Stichting Gehandicapten Houten. Als PvdA zijn wij trots op mensen als Koos: “De sociale gedachtegang die in mij zit om dit werk te willen doen vind ik ook terug bij de PvdA. Het kan toch geen toeval zijn dat ik vooral bij vrijwilligers veel PvdA aanhangers tegen kom!”

Ik, Arnold Biesheuvel, ben nummer 3 van de kandidatenlijst van die PvdA. En al vind ik me zelf natuurlijk nog erg jong, ik ben 68, in mij vinden ouderen een leeftijdsgenoot. Daar heb je geen 50+ partij voor nodig.

Arnold Biesheuvel

Arnold Biesheuvel

Ik ben Arnold, 73 jaar en sinds 1984 woon ik al in Houten. Ik woon in de wijk de Houten. Als actief lid van de PvdA ben ik vanaf het begin betrokken bij Houten. Van 1988 tot 1992 en van 2014 – 2018 ben ik lid van de gemeenteraad geweest. De PvdA heeft er in

Meer over Arnold Biesheuvel