wethouder in Houten 2014 - 2018 vanaf 31 mei 2018 wethouder in Montfoort

Jocko Rensen

Van 2014 tot 2018 was Jocko onze wethouder. Helaas maken wij geen onderdeel uit van het college in de gemeente Houten waardoor Jocko zijn werk niet kon voortzetten. Wel is hij opgevallen, hij is gevraagd als wethouder in de gemeente Montfoort. Op donderdagvond 31 mei 2018 is hij geïnstalleerd. Jocko woont in de gemeente Houten.

‘Voor mij is er maar één weg en die is samen. Samen komen we verder.’

>De woorden van Jocko die we hebben geplaatst voor de verkiezingen in Houten.>>

Als wethouder wil ik graag een positieve bijdrage aan de samenleving leveren. Dat wil ik doen op mijn eigen wijze: actueel, betrokken en consequent. Ik laat graag zien hoe mijn bijdrage aan Houten, mijn expeditie naar de toekomst eruit ziet. Via YouTube (‘vloggende wethouder’), Facebook, Instagram en twitter (@JockoRensen). Ook kun je mijn website rensen.online bezoeken.

Houten is een mooie gemeente met vele gezichten; uniek in haar ligging, identiteit, diversiteit, samenstelling en mogelijkheden. Modern en klassiek, jong en oud, dorp en stad, noord en zuid: Houten heeft het allemaal.

Natuurlijk heb ik ook knelpunten zien ontstaan, zoals schaarste en onzekerheid op gebied van wonen, welzijn, zorg, werk en inkomen. De gemeente, en daarmee ook het lokale bestuur, moet in Houten een verbindende factor zijn. Daarbij vind ik het belangrijk dat we aandacht besteden aan talenten, diversiteit, met ruimte voor eigen initiatief en oog voor nuance. Zichtbaar besturen, vertellen wat je doet en doen wat je zegt.