Door Vincent van Polanen Petel op 28 november 2018

Zorgappartementen aan het Spoor

Kwetsbare mensen midden in samenleving laten zijn, dat is waar de PvdA ook voor staat. Een mooi zorgappartementengebouw(met 37 appartementen) is gepland aan het Spoor tussen medisch centrum Hofspoor en de kerk. Daar zijn wij als de Pvda blij mee. Half november was een inloopavond voor omwonenden – ik ben daar een van – om zich te informeren. Een fraaie virtuele tour is beschikbaar (ook op internet: https://thevirtualdutchmen.com/apps/reinearde/reinearde/) die laat zien hoe het gebouw er van binnen uitziet. Het ziet er goed uit van de buitenkant, wat ik ook hoorde van andere omwonenden op die avond.
Stenen zijn natuurlijk maar één aspect van het initiatief van Reinaerde, samen met Viveste en Roosdom-Tijhuis. Belangrijker is dat de zorg voor de bewoners beter vorm kan worden gegeven dan in de huidige situatie elders in Houten met aan elkaar geschakelde eengezinswoningen voor de kwetsbare bewoners. Wat ook heel fijn is, is het bijkomend effect: er komen huurwoningen vrij voor woningzoekenden, wanneer de bewoners hun intrek nemen in de nieuwe zorgappartementen.
Dat mooie moment is gepland medio 2020; een van de toekomstige bewoners kon al niet wachten toen ze de tekeningen en de virtuele tour zag. De bouw van de zorgappartementen start al snel in 2019. Dat kan mede zo snel omdat het landbouwmechanisatiebedrijf uit die buurt gaat verhuizen en er geen milieutechnische bezwaren meer zijn voor het bouwen van woningen.
Straks worden nog meer woningen in dit gebied gebouwd voor reguliere woningzoekenden, in het gebied tussen het Spoor en het spoor. Een van de laatste stukken van Houten Zuid wordt dan eindelijk gebruikt voor waar Houten Zuid voor bedoeld is. Het college zal daarvoor met een startnotitie komen. De PvdA ziet die vol verwachting tegemoet. Maar voor nu is een fraaie start gemaakt met de zorgappartementen.

Vincent van Polanen Petel

Vincent van Polanen Petel

Toen ik in 1994 met gezin in Houten kwam wonen, was Houten de op één na kinderrijkste gemeente in Nederland. Dat was een uitstekende keuze, ik woon hier met veel plezier, en dat als iemand die tot die tijd in grote(re) steden (Den Haag, Groningen, Utrecht) heeft geleefd. Sindsdien is er veel veranderd in Houten:

Meer over Vincent van Polanen Petel