ZOMO Dagbesteding is de nieuwe exploitant voor Speelboerderij Houten

Door Privé: Will Mossink op 10 maart 2022

Na een hoop gedoe lijkt het beheer van Speelboerderij Houtenbinnenkort in rustiger vaarwater te komen. Het college denkt in ZOMO Dagbesteding uit IJsselstein een ervaren en energieke exploitant te hebben gevonden en wil de exploitatie vanaf 1 mei a.s. graag aan deze organisatie overdragen.

ZOMO wil op deze locatie dagbesteding gaan aanbieden voor (jong) volwassen mensen met een verstandelijke beperking. Zij zorgen, onder begeleiding van zorgpersoneel en samen met de vrijwilligers dat de speeltuin en de kinderboerderij weer de ontmoetingsplek wordt voor kinderen en ouders.  ZOMO wil daarbij ook investeren in een langdurige relatie met de vrijwilligers en omwonenden. Er komt horeca en ZOMO kan inwoners ook beloven, dat de speelboerderij ‘s morgens opengaat.
In 2024 wordt gekeken hoe het gaat en volgen besprekingen over een overeenkomst voor een langere periode.

Dit nieuws maakte het college deze week bekend. PvdA Houten is blij, dat de exploitatie daarmee weer in vaste, professionele handen komt en dat het voortbestaan van speeltuin en kinderboerderij hiermee voor de inwoners van Houten gegarandeerd kan worden.

 

Privé: Will Mossink

Privé: Will Mossink

Houten, sterk en sociaal Kijk eens om je heen! Ik ben trots op Houten! Jij toch ook? Ik ben tevreden over de totstandkoming van Houten-Noord en -Zuid, onze bedrijvigheid, ons theater en onze sportcomplexen. Ik ben trots op lokale initiatieven zoals de Krachtfabriek, op ons sociale vangnet en op onze aandacht voor sociale contacten, maar

Meer over Privé: Will Mossink