Door Anneke Dubbink op 7 november 2019

PvdA steekt leraren hart onder de riem

Op 6 november gingen de leraren staken. De PvdA Houten staat pal achter de leraren en heeft daarom taartjes in de vorm van een hart uitgedeeld bij scholen in Houten.
Anneke Dubbink is namens de PvdA Houten woordvoerder onderwijs en vindt het belangrijk dat de leraren steun krijgen voor hun actie: “De mensen die in het onderwijs werken zetten zich dagelijks met hart en ziel in voor onze kinderen. Zij verdienen beter en het is goed dat ze daarvoor de straat zijn op gegaan. Het wordt tijd dat het kabinet eindelijk luistert naar de leraren, ouders en kinderen.” Het lerarentekort groeit elke dag. Scholen zijn genoodzaakt over te gaan tot vierdaagse schoolweken en dreigen over een paar jaar kinderen pas vanaf 5 jaar aan te kunnen nemen. Er worden klassen naar huis gestuurd of verdeeld over andere – toch al volle – klassen en laatst werd bekend dat een school moest sluiten vanwege het lerarentekort.
Op 1 november presenteerde het kabinet incidenteel extra geld voor het onderwijs. En natuurlijk is het goed dat er wat extra geld komt. Maar het lerarentekort is niet incidenteel. Leraren werken niet incidenteel. De loonkloof is niet incidenteel. Veel leraren lieten dan ook meteen weten dat dit echt onvoldoende was. Er is behoefte aan een structurele oplossing. We geven de vakbonden en docenten daarom groot gelijk dat ze de onderwijsstaking door is gegaan, ook al is er 460 miljoen euro toegezegd.
In de Tweede Kamer zal de PvdA blijven pleiten voor meer en structureel geld voor het onderwijs. Het is onverteerbaar dat in een tijd dat het Rijk miljarden aan overschotten heeft, het onderwijs zo achterblijft. Tegen iedereen die zegt dat onderwijs duur is zegt de PvdA: probeer dan eens de kosten van onwetendheid.

Anneke Dubbink

Anneke Dubbink

Houten is een fijne plek om te wonen: woonwijken met veel groen, scholen, winkels, een theater en sportvoorzieningen, grote betrokkenheid en gemeenschapszin. Maar we staan voor grote uitdagingen. Al jaren worden er te weinig betaalbare (huur)woningen gebouwd in Houten. Jongeren, ouderen en starters vissen achter het net. Dat wil de PvdA veranderen. Daar zet ik

Meer over Anneke Dubbink