PvdA Houten ondertekent Regenboog Stembusakkoord

Door Anneke Dubbink op 10 maart 2018

Op zaterdag 10 maart heeft de PvdA Houten de handtekening gezet onder het Regenboog Stembusakkoord. Het COC Midden-Nederland heeft politieke partijen uitgedaagd zich uit te spreken over maatregelen op het gebied van LHBTI-emancipatie en zich in te zetten om die maatregelen ook in de komende raadsperiode uit te voeren. In het akkoord staan maatregelen die betrekking hebben op gemeentelijk beleid, het bevorderen van veiligheid, het ondersteunen van jongeren, kwetsbare groepen en zichtbaarheid.
Er is in Nederland al veel bereikt voor LHBTI’s, maar toch krijgen ze nog altijd te maken met geweld en discriminatie, en ‘homo’ is op school het meest gebruikte scheldwoord. Een proactieve rol van de gemeente op het gebied van LHBTI-emancipatie is van groot belang. De PvdA Houten omarmd het initiatief van COC Midden-Nederland, ons uitgangspunt in de politiek is ‘Iedereen doet mee’. Dat houden hoog in het vaandel, omdat iedereen gelijk is en de vrijheid moet hebben zichzelf te kunnen zijn. We zullen blijven vechten voor de emancipatie van LHBTI, op school, op het werk, op straat en op het sportveld.

Mooie middag want na de Houtense D66 en PvdA, kozen ook CDA, GroenLinks en VVD in Houten om deze principiële keuze te ondertekenen.

Anneke Dubbink

Anneke Dubbink

Houten is een fijne plek om te wonen: woonwijken met veel groen, scholen, winkels, een theater en sportvoorzieningen, grote betrokkenheid en gemeenschapszin. Maar we staan voor grote uitdagingen. Al jaren worden er te weinig betaalbare (huur)woningen gebouwd in Houten. Jongeren, ouderen en starters vissen achter het net. Dat wil de PvdA veranderen. Daar zet ik

Meer over Anneke Dubbink