Door Privé: Will Mossink op 20 mei 2020

Passende hulp verzekerd!

Inwoners van Houten kunnen ervan zeker zijn, dat zij de hulp krijgen die nodig is. Niet alleen omdat de wet daartoe verplicht, maar vooral omdat we dat als gemeente Houten zelf willen. Gisteravond, 19 mei, was de raad en het college daarover unaniem bij de vaststelling van het Programma Sociale Koers 2020-2023. Als PvdA vinden we dat zorg beschikbaar en toegankelijk moet zijn en dat we als gemeente daarover klip en klaar moeten zijn naar onze inwoners. De PvdA heeft om een extra beslispunt gevraagd om daar helderheid over te krijgen bij de vaststelling van de beleidslijn van het sociaal domein en dus ook gekregen.

Dat we als PvdA sterk aan zo’n uitspraak hechten heeft alles te maken met hoe dit programma tot stand is gekomen. De aanloop was prima, er is met veel maatschappelijke partners hard gewerkt aan het beleid, maar bij de presentatie van het programma lag de nadruk wel heel erg op de kostenbeheersing. En ja, we ontkennen niet dat er tekorten zijn op Jeugdzorg en WMO (de budgetten voor alle hulp). En er zijn inderdaad maatregelen nodig om de zorg betaalbaar te houden. Maar dat moet wel in balans zijn. De raad heeft nu uitgesproken dat die financiële doelstellingen nooit leidend mogen zijn. Als zorg nodig is, dan moeten we daarvoor zorgen.

Natuurlijk betekent dit niet, dat hulp tegen elke prijs geleverd moet worden of dat het is ‘u vraagt, wij draaien’. Geen misverstand daarover: passende hulp is áltijd binnen het kader van de mogelijkheden. Daarbij mag je ook best kritisch kijken naar de kosten van de ene vorm van hulp ten opzichte van andere vormen, als de kosten daarvan sterk verschillen. Maar het betekent wél een garantie voor de beschikbaarheid van professioneel beoordeelde en afgestemde, passende zorg voor iedereen die dat nodig heeft!

Privé: Will Mossink

Privé: Will Mossink

Houten, sterk en sociaal Kijk eens om je heen! Ik ben trots op Houten! Jij toch ook? Ik ben tevreden over de totstandkoming van Houten-Noord en -Zuid, onze bedrijvigheid, ons theater en onze sportcomplexen. Ik ben trots op lokale initiatieven zoals de Krachtfabriek, op ons sociale vangnet en op onze aandacht voor sociale contacten, maar

Meer over Privé: Will Mossink