16 maart 2014

Nummer 7 op de lijst, Arjan van de Ruit stelt zich voor

Wie ben je, wat doe je?

Mijn naam is Arjan van de Ruit en ik ben verkiesbaar als raadslid van de Partij van de Arbeid bij de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 19 maart. Ik woon in Het Mos in Houten-Zuid. In het dagelijks leven werk ik bij ingenieurs- en adviesbureau ARCADIS.

Welk boek ligt er op je nachtkastje?

De Zwarte Zwaan van Nassim Nicolaas Taleb. Elke dag een klein beetje, want ingewikkelde, maar fascinerende materie. De laatste Dan Brown is helaas al weer net uit.

Wat is je favoriete plek in Houten?

De boomgaarden net buiten de ring richting ’t Goy. Heerlijk om alle seizoenen daar te zien gebeuren.

Wat is je grootste droom?

Ik droom over meer verdraagzaamheid. We delen tenslotte allemaal dezelfde aarde en dezelfde lucht. En wat minder jachten en jagen in de economische ratrace.

Welke Houtenaar zou jij graag eens in het zonnetje zetten?

Ik wil al die geweldige vrijwilligers van Houten in het zonnetje zetten. Om niemand te kort te doen noem ik geen naam of namen. Ik ken ze die dagen op een sportclub rondsjouwen, die een Wereldwinkel runnen of die actief zijn in het Hospice. En dat is maar een mini-deel! De inzet van onze vrijwilligers maakt het verschil in Houten!

Hoe wil jij het verschil maken in Houten?

Ik vind het belangrijk om onze leefomgeving gezond en duurzaam door te geven aan onze kinderen. Ik ga voor een samenleving waarin mensen oog hebben voor elkaar. En waarin we met elkaar samenwerken. Daarbij past voor mij dat we de kwetsbare groepen en individuen in onze samenleving ontzien!