Door Arnold Biesheuvel op 11 maart 2014

Nummer 1 op de lijst, Arnold Biesheuvel stelt zich voor

Wie ben je, wat doe je?

Ik ben Arnold Biesheuvel. In mijn werk ondersteun ik zorginstellingen bij de bouw, vooral voor zorg en huisvesting van ouderen. Ik hou van lezen en fietsen (lange afstand).

Welk boek ligt er op je nachtkastje?

Op dit moment Argentijnse Avonden van Carolijn Visser. Een bizar verhaal van een Rotterdamse jongen, die in 1938 op de fiets stapt naar Nederlands-Indië. En die via allerlei omzwervingen en ontberingen met zijn gezin belandt op de Argentijnse pampa’s. Ik houd van dit soort boeken.

Wat is je favoriete plek in Houten?

Ja, dat blijft toch het Plein in het Oude Dorp: in het zonnetje op één van de terrassen. En met de kleinkinderen Het speelbos Nieuw-Wulven en Park Schoneveld.

Welk lied zing je onder de douche?

Als er niemand in de buurt is Jimmy van Boudewijn de Groot.

Welke Houtenaar zou jij graag eens in het zonnetje zetten?

Gijs Jonkers, de politieke ‘vader’ van ons beroemde (fiets-) verkeerssysteem. Ere wie ere toekomt.

Hoe wil jij het verschil maken in Houten?

Eerst uitgaan van mensen en dan pas van structuren. Zo creatief omgaan met mogelijkheden dat er zorg is voor iedereen, die dat nodig heeft, en die toegankelijk blijft voor wie dat niet kan betalen.

Arnold Biesheuvel

Arnold Biesheuvel

‘De afgelopen 4 jaar heeft de PvdA vaak het verschil gemaakt in Houten.’ Sinds 1984 woon ik in Houten. Als actief lid van de PvdA heb ik jaren mee kunnen werken aan wat Houten nu is. Het is het een voorrecht om hier te mogen wonen. Wanneer je huisvesting niet meer past, heb je recht

Meer over Arnold Biesheuvel