Jongeren van Houten boksen het voor elkaar: er komt een nieuwe skatebaan bij in Houten!

Door Anneke Dubbink op 14 maart 2022

In januari 2022 liepen enkele jonge Houtenaren het gemeentehuis binnen met een brief aan de burgemeester. Daarin vragen zij om een extra skatebaan, omdat de huidige banen te vol worden. In april meldden zich 11 leerlingen uit groep acht van basisschool De Stek, dat er behoefte is aan een extra skatebaan in Houten. Ook de Kinderraad van de gemeente Houten is enthousiast. Alle jongeren gaven aan hoe belangrijk het is een eigen plek te hebben, dat is in coronatijdwel duidelijk geworden. Een extra skatebaan stond met stip op één.

Daarna volgde een tijd van plannen maken en geld vindenwant een nieuwe, moderne skatebaan kost € 50.000. Er is een werkgroep van jongeren aan de slag gegaan die werd ondersteund door ambtenaren van de gemeente Houten. Daarnaast hebben de burgemeester en de wethouder Jeugd ook meegedaan om de jongeren te ondersteunen in de contacten met o.a. de bedrijven. En het goede nieuws is: HET GELD IS BINNEN. Dit is natuurlijk een geweldige prestatie van de jongeren. Hoed af! Niet alleen komt er nu die broodnodige extra skatebaan, stiekem hopen we ook dat de prestatie van deze jongeren ook andere jongeren op ideeën brengt wat er allemaal voor kinderen en jongeren in de parken en wijken verbeterd kan worden!

Nu er genoeg geld bij elkaar is gebracht gaan de jongeren, weer samen met de gemeente op zoek naar een geschikte plek voor de skatebaan waar de jongeren hun gang kunnen gaan. De PvdA wenst hen allemaal heel veel succes!

Anneke Dubbink

Anneke Dubbink

Houten is een fijne plek om te wonen: woonwijken met veel groen, scholen, winkels, een theater en sportvoorzieningen, grote betrokkenheid en gemeenschapszin. Maar we staan voor grote uitdagingen. Al jaren worden er te weinig betaalbare (huur)woningen gebouwd in Houten. Jongeren, ouderen en starters vissen achter het net. Dat wil de PvdA veranderen. Daar zet ik

Meer over Anneke Dubbink