Door André van Loon op 11 juli 2016

Jongeren met schulden nog niet in beeld!

Het blijkt dat één op de vijf jongeren in Nederland problematische schulden heeft. En wanneer je eenmaal in de schulden zit, kom je daar heel lastig weer uit. Dat is aanleiding voor de PvdA geweest om aan het college te vragen hoe het dan zit in Houten. Het blijkt dat er in Houten 134 mensen zijn die hulp krijgen bij het saneren van hun schulden met hulp van de sociale dienst (WIL). Deze hulp is meer dan welkom omdat we als PvdA’ers mensen altijd perspectief willen blijven geven op een schuldvrije toekomst.
Waar we van schrikken is dat het college aangeeft niet te weten of daar ook jongeren met schuldproblematiek bij zitten. En dat terwijl er veel verschillende plekken en organisaties zijn die eventuele signalen zouden kunnen oppikken. Ergens stokt die informatie over en weer. En wat erger is, er vallen jongeren tussen wal en schip. In Den Haag en Leiden hebben PvdA-wethouders al laten zien dat een aanpak voor jongeren met schulden, werkt.
De vragen van de PvdA Houten hebben in elk geval gewerkt als een alarmbel: het college wil voor het eind van het jaar weten hoe de situatie in Houten is en -indien nodig- met een aanpak komen. Als PvdA houden wij in elk geval dit onderwerp op de agenda. Jongeren, mensen die in de financiële problemen zitten, laten we niet in de steek. Problematische schulden kunnen ons namelijk allemaal overkomen, gewoon door domme pech. Je baan verliezen, scheiden, puberkeuzes, ziekte: het zijn allemaal redenen waardoor mensen aan de grond komen te zitten. De PvdA is opgericht om mensen dan te helpen en dat blijven we doen.

André van Loon

André van Loon

‘Bij de PvdA heeft solidariteit betekenis.’ Als medewerker van een van de ministeries in Den Haag zie ik van twee kanten de taken waar de gemeente mee te maken heeft. Als vader van twee volwassen kinderen voel ik me nauw betrokken bij wat we als gemeente kunnen betekenen voor jonge kinderen en opgroeiende pubers. Als

Meer over André van Loon