Door Anneke Dubbink op 4 januari 2021

Jong zijn in tijden van corona: nog even volhouden!

Kinderen en jongeren zijn behoorlijk flexibel, maar iedereen snapt dat zij het best zwaar hebben. Als je jong bent, snak je onderhand naar dingen die hun leven leuk maken. Het leven is voor iedereen ingrijpend veranderd sinds de coronacrisis. Maar kinderen en jongeren worden bijzonder hard geraakt: basisscholen en middelbare scholen zijn sinds 16 december vorig jaar voor de tweede keer gesloten, tot de derde week van januari. De lessen op school waren vaak rommelig, veel uren vielen uit vanwege zieke docenten, hele klassen moesten in quarantaine en voetbal- en hockeycompetities gingen niet door.
Natuurlijk, iedereen heeft sociaal contact nodig, maar voor kinderen en jongeren is dat cruciaal. Er worden allerlei dingen geschrapt die heel belangrijk zijn in hun leven, zoals eindtoetsen, een examen of een zwemdiploma halen. Samen met broers en zussen, vrienden en klasgenoten ontdek je elke dag weer een stukje van de wereld en die ontdekkingstocht wordt nu toch wel heel lang gehinderd. De corona beperkingen zijn – statistisch gezien – vooral nodig ter bescherming van ouderen met een zwakkere gesteldheid. Het is een levensoefening in het tonen van solidariteit waaraan vooral de kinderen en jongeren een hele belangrijke bijdrage leveren.
De PvdA Houten heeft de kinderen en jongeren van de afdeling Houten, net voor oud en nieuw, thuis opgezocht om hen een hart onder de riem te steken met een klein cadeautje: een powerbank of -voor de kleinsten- een knuffel. Om nog even op te laden, het nog even vol te houden en vol energie het nieuwe jaar in te gaan. Het viel gelukkig allemaal in goede aarde en leverde blije gezichten op en daar worden we als PvdA dan weer allemaal blij van.

Anneke Dubbink

Anneke Dubbink

Houten is een fijne plek om te wonen: woonwijken met veel groen, scholen, winkels, een theater en sportvoorzieningen, grote betrokkenheid en gemeenschapszin. Maar we staan voor grote uitdagingen. Al jaren worden er te weinig betaalbare (huur)woningen gebouwd in Houten. Jongeren, ouderen en starters vissen achter het net. Dat wil de PvdA veranderen. Daar zet ik

Meer over Anneke Dubbink