Door Anneke Dubbink op 23 maart 2015

HoutenFM met Anneke Dubbink en Miriam Erling in Daar Hou Ik U Aan

Op 25 februari was PvdA Houten fractievoorzitter Anneke Dubbink in de uitzending van het HoutenFM programma ‘Daar Hou Ik U Aan’. Presentatoren waren Arthur Vierboom en Martin Monkel.

Met de provinciale verkiezingen voor de Provinciale Staten voor de deur werd aan dat onderwerp ruim aandacht besteed in het eerste uur. Anneke benadrukte waarom het belangrijk is om op 18 maart te gaan stemmen en wat de betekenis is van de provincie voor een gemeente als Houten. Niet alleen voor de lang bevochten aansluiting op de A12, maar ook voor de economische groei en aanjager van banen, met name voor jongeren speelt de provincie een belangrijke rol. Ook Willy Wagenmans, nummer 6 op de PvdA-foto Houten FM2lijst, kwam nog even kort in de uitzending om het belang te onderstrepen.

In het tweede uur van de uitzending had Anneke als gast Miriam Erlings uitgenodigd. Miriam is, samen met haar man Frans, gezinsouder van de gezinsKring ’t Huys in Houten. Samen met een heleboel mensen vormt ’t Huys een gemeenschap waarin kinderen die niet kunnen opgroeien bij hun ouders een thuis vinden als alternatief voor een tehuis. Ze werkt al jaren vanuit de gedachte dat getraumatiseerde kinderen het verdienen om midden in de samenleving op te groeien. De veranderingen in de jeugdzorg ziet zij vooral als kans. Een kans op meer samenwerking tussen zorgaanbieders. Deze week gaan Anneke en Miriam ook op werkbezoek om inspiratie op te doen over bijzonder woon- en zorgvormen die mogelijk ook in Houten ontwikkeld kunnen worden. Daarover mogen zij een volgende keer komen vertellen bij HoutenFM.

Anneke Dubbink

Anneke Dubbink

Houten is een fijne plek om te wonen: woonwijken met veel groen, scholen, winkels, een theater en sportvoorzieningen, grote betrokkenheid en gemeenschapszin. Maar we staan voor grote uitdagingen. Al jaren worden er te weinig betaalbare (huur)woningen gebouwd in Houten. Jongeren, ouderen en starters vissen achter het net. Dat wil de PvdA veranderen. Daar zet ik

Meer over Anneke Dubbink