Afscheid van Fred Toppen

5 december 2022

Ons bereikte het verdrietige bericht dat Fred Toppen op donderdag 1 december 2022 is overleden op 67 jarige leeftijd. Fred was sinds 1981, al meer dan 40 jaar, een geliefd en gewaardeerd lid van de PvdA Houten.
Van 2009 tot 2021 was hij eerst voorzitter en daarna penningmeester van de PvdA Houten. Daarnaast was hij ook jarenlang campagne coördinator voor tweede kamer, provinciale en gemeentelijke verkiezingen. Voor al die inzet en inbreng heeft Fred op 11 september 2022 de PvdA zilveren Speld van Verdienste ontvangen namens het bestuur van de landelijke Partij van de Arbeid.

Eigenlijk is onze partij haast niet denkbaar zonder Fred. Hij was een verbindend mens die de politiek immer met een mild gemoed tegemoet trad. Gedreven door de sociaal democratische waarden van solidariteit en sociale samenhang om de ‘boel bij elkaar te houden’. Fred verstond de kunst en het  belang van inclusief zijn allang voordat het een thema werd in de samenleving.

Pas in het voorjaar van dit jaar openbaarde zich een lelijke ziekte waarvan meteen vast stond dat hem nog maar kort tijd gegund was. Zelf zei hij dat “de ziekte maar een heel klein stukje was van het fantastische leven dat hij heeft gehad”. Ook tijdens zijn ziekte bleef hij betrokken bij het wel en wee van de afdeling en heeft hij de in de laatste maanden de belangstelling en de vele ontmoetingen zeer gewaardeerd.
We wensen Gemma, zijn kinderen en naasten heel veel sterkte.

We gaan Fred missen.

Op dinsdag 6 december is er van 19.00 tot 20.30 uur gelegenheid tot condoleren in restaurant De Engel (burgemeester Wallerweg 2) in Houten

Op donderdag 8 december nemen we afscheid van Fred om 12.00 uur in de Lichtboog (Kruisboog 22) in Houten.