Door Anneke Dubbink op 2 oktober 2017

Ad Oele Aanmoedigingsprijs 2017 voor Deksels Lekker

Mensen maken het verschil. En dat verschil maakt Stefan Hogervorst met zijn sociale onderneming Deksels Lekker vindt de PvdA in Houten. Sinds enkele jaren heeft de PvdA Houten een aanmoedigingsprijs voor personen, organisaties of activiteiten, die zich op inspirerende wijze inzetten voor de Houtense samenleving. Dit jaar is de prijs, ter waarde van 500 euro, uitgereikt aan Stefan Hogervorst. In het juryrapport wordt Stefan geroemd om zijn creativiteit, betrokkenheid en vernieuwende aanpak.

Deksels Lekker is een opstapwerkplek voor (jong)volwassenen met afstand tot de arbeidsmarkt. Stefan wil mensen de mogelijkheid geven zichzelf verder te ontwikkelen door Deksels Lekker te koken. Tegelijkertijd biedt hij een plek waar de medewerkers werken aan hun vaardigheden en samen zetten ze een sociale (horeca-)onderneming neer, waarin met (h)eerlijke producten wordt gewerkt.
De PvdA is heel blij met sociale ondernemers als Stefan die zijn steentje bij draagt aan een samenleving waar iedereen mee kan doen en vooruitkomt. We hopen op méér van dergelijke initiatieven in Houten, die de PvdA dan van harte zal ondersteunen. Als inwoner kunt u natuurlijk Deksels Lekker ook op verschillende manieren ondersteunen, bijvoorbeeld door eens te gaan proeven bij Deksels Lekker op het Wed 81, kijk voor meer informatie ook op www.dekselslekker.com

De naamgever van de prijs, Ad Oele was lid van de PvdA sinds de oprichting in 1946. Hij woonde sinds 1988 in Houten na zijn vertrek als Commissaris van de Koningin van Drenthe. Eerder was hij lid van de Tweede Kamer en het Europees Parlement en burgemeester van Delft. Ad was een veelzijdige socialist zonder bombarie, door zijn ervaring in de wetenschap, het bedrijfsleven en de politiek een veel gevraagd adviseur. De PvdA Houten is verheugd dat Ad Oele nog bij leven zijn instemming heeft verleend aan het instellen van de stimuleringsprijs die zijn naam draagt. Ad Oele is op 20 april 2017 op 93-jarige leeftijd overleden.

Anneke Dubbink

Anneke Dubbink

‘De PvdA is van en voor positieve mensen. We lopen niet weg als het lastig wordt.’ Met overtuiging, vol enthousiasme en trots ben ik lijsttrekker van de PvdA in Houten. Ik woon ruim twintig jaar met veel plezier in De Slagen, samen met man en zoon. Ik werk als zelfstandig organisatieadviseur. Sinds 2010 ben ik

Meer over Anneke Dubbink