24 april 2014, om 20:00, Het Oude Station | Het Oude Station

Agnes Jongerius op 24 april in Houten voor Arie Groenevelt-lezing

Agnes Jongerius zal op donderdag 24 april 2014 in het Oude Station  de Arie Groenevelt-lezing houden. Thema van de lezing is: Voor een Europa dat werkt.

Voor het derde jaar op rij organiseert de PvdA-afdeling Houten de Arie Groeneveltlezing. De lezing is een eerbetoon aan Arie Groenevelt (1927), prominent lid van de afdeling en voormalig FNV-vakbondsleider.

Agnes Jongerius (1960) is nummer 2 op de PvdA kandidatenlijst voor het Europees Parlement. Na haar studie geschiedenis in Utrecht begon zij haar loopbaan bij de FNV. In 2012 nam zij daar afscheid als (eerste vrouwelijke) voorzitter van de vakcentrale FNV.

In haar bijdrage zal Agnes Jongerius onder meer ingaan op onderwerpen als het tegengaan van de oneerlijke verdringing van werk, het aanpakken van banken en bonussen en de overdreven bemoeizucht en doorgeslagen marktdenken van Europa. 

De avond staat onder leiding van Willy Wagenmans , tot voor kort fractievoorzitter en eerder PvdA-wethouder in de gemeente Houten. Willy Wagenmans is econoom en was werkzaam  in de vakbeweging als hoofd internationale zaken  van de FNV.

Locatie: Het Oude Station, Stationserf 95, 3991 KX Houten

Datum donderdag 24 april 2014, 

Aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur