Door Jocko Rensen op 1 juli 2014

Afdruk van een indruk

Door mijn keuze om als wethouder aan de slag te gaan in Houten, heb ik afscheid moeten nemen van mijn vorige baan. Natuurlijk was bekend dat ik kandidaat wethouder was, maar toch, de verkiezingen en het proces om te komen tot de coalitie zijn voor een kandidaat wethouder geen zekerheid. En dus ook niet voor werkgevers en collega’s.

Terwijl het proces van coalitievorming liep, was ik volop aan de slag bij het Instituut Fysieke Veiligheid in Schaarsbergen. Eind april werd duidelijk dat het moment naderde dat de nieuwe baan als wethouder dichterbij kwam. Op dat moment kon ik de gesprekken gaan voeren op mijn werk over taken en overdracht. Zes mei ’s morgens nog op kantoor in Schaarbergen en vervolgens ’s middags de eerste kennismakingen in het gemeentehuis van Houten. Cold Turkey van de ene baan in de andere baan gestapt, geen tijd meer om naar Schaarsbergen te rijden. En op 13 mei benoemd door de gemeenteraad, waarbij ik ook door een aantal collega’s werd gefeliciteerd in de raadszaal. Op dat moment was het zeker, ik heb een nieuwe baan. Maar nog geen afscheid genomen.

Vanuit mijn vorige baan kreeg ik een afscheid aangeboden en werd gevraagd hoe ik dit wilde invullen. Ik had de keuze snel gemaakt, ik was in april nog volop bezig, samen met anderen, een boek te maken. Dat zou toch mooi zijn, als ik op mijn afscheid dat boek nog het levenslicht kon laten zien. En dat is gelukt.
Het afscheid werd gepland, afspraken rondom de eindredactie en het uiteindelijke realisatieproces werden gemaakt. Afgelopen week was het dan zover. Mijn afscheid en tevens de presentatie van het boek “Sociale Media veranderen het veiligheidsdomein”. Een middagprogramma met gewaardeerde sprekers en waardevolle collega’s en relaties uit mijn werk werd gepresenteerd. Door directie en collega’s werd ik overladen door mooie, warme woorden en cadeaus. Ik ben er nog stil van.

Een nieuw begin is ook afscheid nemen van het verleden, voor mij afscheid met behoud van contact, want mijn oud-collega’s en relaties maken onderdeel uit van mijn netwerk. En dat voelt goed. Het vertrouwen dat is gegroeid in de afgelopen vijf jaar neem ik mee de toekomst in, een toekomst waar ik ook weer werk aan nieuwe relaties en het vertrouwen. Ook het onderhouden van relaties zie ik als een taak in mijn toekomst.

Het boek is het resultaat van co-creatie en is gratis beschikbaar. Het is een afdruk van een indruk van de sociale media. Kennisdelen zoals ik dat graag zie, zonder voorwaarden en in vertrouwen.

Mocht je belangstelling hebben voor een gedrukt exemplaar, laat het even weten, dan neem ik er één voor je mee bij onze volgende ontmoeting. Digitaal kun je het boek downloaden, klik dan hier.

Speciale dank aan alle mensen waar ik mee heb mogen samenwerken afgelopen periode, we hebben een verbinding en we gaan deze samen onderhouden.

Jocko

Jocko Rensen

Jocko Rensen

Ons thuis is Houten Ik weet niet hoe jij het ervaart, maar over het algemeen vind ik het heel fijn om in Houten te wonen. Samen met mijn vrouw woon ik in Houten-Noord, in het huis waar onze kinderen zijn opgegroeid en de wereld zijn gaan ontdekken. Hoe rooskleurig dat ook lijkt, de toekomst vraagt

Meer over Jocko Rensen